Özel Arama



21 Şubat 2009

Şimdi Moda Kaynak Kirpik

Şimdi Moda Kaynak Kirpik
Hollywood'un kadın yıldızlarında takma kirpik modası başladı




Uma Thurman ve Gwen Stefani'nin de müdavimi olduğu takma kirpik uzmanı Soul Lee; "İki saatte, 400 dolara uzun ve kıvrık kirpikler yapıyorum" dedi..

Saça kaynak yaptırmak artık out! Şimdi moda kirpiklere kaynak yaptırmak. Hollywod'un ünlü simaları bu modayı başlattı ve başrolü de New York'taki Shu Uemura adlı merkezde çalışan kirpik kaynağı uzmanı Soul Lee üstlendi. Birçok kadının kirpiklerini bu yöntemle uzun, hacimli ve kıvrık hale getirmek için birbirleriyle yarıştığını söyleyen Soul yöntemini de Harper's Bazaar dergisine anlattı:

Kirpiklere kaynak yaptırmak ne zaman bu kadar moda oldu?

Yaklaşık 4 sene önce. Her şey Kore'de başladı. Koreli kız arkadaşlarımın çoğu, bunu Kore Mahallesi'nde bir yerde yaptırıyordu. Sanırım bu trend Kore'den tüm Asya'ya, oradan da Amerika'ya yayıldı. Birçok ünlü makyaj stilisti, bu işlemi Hollywood yıldızlarına uygulamaya başladı.

2 SAATTE TAMAMLANIYOR

Upuzun kirpiklere sahip olmanın bedeli nedir?

400 dolar. Bu işlemden 3-4 hafta sonra da eğer düşen kirpikler varsa, onların yerine yenilerini yapıştırtmak gerekiyor. İlk seans yaklaşık 2-2.5 saat, rötuş ise bir saat kadar sürüyor.

Bu işlemi yaptırdıktan sonra nelere dikkat etmek gerekiyor?

Kirpiklerinize ne kadar az dokunursanız, o kadar uzun ömürlü olurlar. Gözlerinizi ovuşturmamaya veya kirpiklerinizi çekiştirmemeye dikkat etmelisiniz. Çünkü ek kirpiği kopardığınızda, kendi doğal kirpiğinizi de koparıyorsunuz. Sudan korkmanıza gerek yok çünkü yapıştırıcıya zarar vermiyor. Fakat çok sıcak buhar kirpiklere zarar verebilir. Ara sıra maskara kullanabilirsiniz ama maskarayı tamamen çıkarmaya özen göstermelisiniz. İşlemi yaptırdıktan sonra zaten maskara kullanmanız gerekmiyor.

Kaynak yaptırdıktan sonra kıvırıcı kullanılabilir mi?

Bunu tavsiye etmem. Kaynak yapılan kirpikler sentetik olduğu için kıvrılmazlar. Yani kıvırıcıyı doğru açıyla ve doğru noktadan uygulamanız gerekiyor. Aksi halde doğal kirpiklerinize zarar verirsiniz.

Size göre kirpik kaynağı neden bu kadar popüler oldu?

Aslında ilk ortaya çıktığında, insanlar sadece yıldızların ve makyaj yapmaya çok meraklı olanların yaptırdığı bir işlem olarak gördüler bunu. Fakat sonra doğal, fazla makyaj yapmayan kadınlarda da yaygınlaştı.

Müdavimleriniz arasında hangi ünlüler var?

Geçtiğimiz günlerde Gwen Stefani ve Jennifer Jason Leigh için kirpik kaynağı yaptım. Bayıldılar! Uma Thurman'a da yakında vizyona girecek filmi için kaynak yaptım.

0 Comments: