Özel Arama



27 Aralık 2008

İşte şifalı bitkiler ve yararları

İşte şifalı bitkiler ve yararları
Adaçayı sindirimi dengeler rezene doğal Viagra gibidir

Tüm aktarlarda kolayca bulabileceğiniz şifalı bitkileri kullanarak küçük rahatsızlıklarınıza çok pratik ve

kolay çözümler üretebilirsiniz. İlaçlara oranla daha az yan etkisi bulunan bu bitkilerin faydaları bilimsel olarak da da kanıtlanmıştır. Her birini hem kendiniz, hem de aileniz için gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz

MEYAN KÖKÜ

Yatıştırıcı ama fazlası zarar

15’inci yüzyılda Avrupa’ya gelen meyan kökü bugün en çok Türkiye, İspanya, İtalya ve Rusya’da üretiliyor. Bitki geçmişte hamile kalmakta sorun yaşayan kadınların tedavisinde kullanılırdı.

Kullanım alanı ve içeriği

Bitkinin kökü ve dalları ilaç yapımında tercih ediliyor. Şekerleme ve sakız üretiminde kullanılıyor. Bunun dışında bira, gazlı içecekler, hamur işlerinde aroma olarak işe yarıyor.

Yararları

Yatıştırıcı etkiye sahip. Vücudun bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı oluyor. Öksürüğü kesiyor ve soğuk algınlığına karşı koruyor. Eklem ağrılarını dindirmeye yarıyor. Aşırı tüketimi tansiyonu yükseltir. Fiyatı: 15 YTL (Kilosu)

KUŞBURNU

Bol C vitamini içeriyor etkili bir idrar söktürücü

Çoğunlukla doğada kendi kendine yetişen kuşburnu, pembe ve beyaz çiçekler açtıktan sonra kırmızı ve siyah meyveler verir. Uzmanlar, kuşburnunun anavatanının Avrupa olduğunu tahmin ediyor.

Kullanım alanı ve içeriği

Kuşburnu, C vitamini bakımından oldukça zengindir. Taze kuşburnu, yüzde 0.5 ile 1.7 arasında C vitamini içeriyor. Genellikle çay olarak içilen kuşburnu, bunun dışında parfüm, krem ve sabun gibi kozmetik ürünlerin yapımında da kullanılıyor.

Yararları

Bitki, içindeki maddeler sayesinde vücuttaki sıvı dengesinin sürdürülmesini sağlayarak ishalin önüne geçiyor. Ayrıca hafif bir idrar söktürücü etkisi de var. Kuşburnunda çıkarılan yağ, sakinleştirici ve iltihaplanmadan koruyucu özellikler taşıyor. Fiyatı: 10 YTL (Kilosu)

ADAÇAYI

Sakinleştiriyor kalbi koruyor

Antik Mısır, Roma ve Yunanlılar tarafından birçok hastalığın tedavisinde kullanılan adaçayı, bir Akdeniz bitkisi. Boyu 45 santime kadar ulaşıyor ve yaprakları ve yağının iyileştirme etkisi olduğu tahmin ediliyor.

Kullanım alanı ve içeriği

Adaçayı bitkisi kurutulmuş ve taze olarak birçok yiyeceğin yapımında kullanılıyor. Genellikle içeceği tüketiliyor. Birçok ilaç firması da oldukça pahalı olan adaçayı yağını ilaç üretiminde kullanıyor.

Yararları

Uykusuzluk, endişe ve sindirim şikayeti olan birçok kişiye adaçayı tüketmesi tavsiye ediliyor. Cilde sürüldüğünde böcek ısırması ve ciltteki enfeksiyonlara iyi geldiği tahmin ediliyor. Bunun dışında bitkinin kökü, kalp sağlığı ve kan dolaşımına yardımcı. Fiyatı: 20 YTL (Kilosu)

REZENE

Cinsel gücü artırıyor

Bir Akdeniz bitkisi olan rezene, daha sonra tüm Avrupa’ya yayıldı. Ancak artık Hindistan’dan Kuzey Amerika’ya kadar dünyanın dört bir yanında yetiştiriliyor.

Kullanım alanı ve içeriği

Köklerinin yüzde 3 ile 6’sını “anethole” isimli bir madde oluşturur. Yapraklar yüzde 95 oranında sudan oluşur. Geriye kalan yüzde 5’lik bölüm ise protein, yağ, şeker, potasyum, mineraller ve E vitamini içerir.

Yararları

Gaz giderici ve sindirimi düzenleyici özelliği bulunuyor. Öksürüğü hafifletmeye yardımcı oluyor. Cinsel gücü ve doğurganlığı artırıyor. E vitamininin antioksidan etkisi de bulunuyor. Fiyatı: 20 YTL (Kilosu)

0 Comments: