Özel Arama



29 Nisan 2007

Selülite Ve Kırışıklığa Son


Selülite Ve Kırışıklığa Son

Güzel kokmak isteyip deodoranta alerjisi olanlar, selülitten şikayet edenler, genç yaşta göz kenarları kırışanlar bu haberi okusun.

Kendimize yatırım yapmalıyız. Bunu sadece kendimiz için değil, çevremizdeki insanlar içinde yapmalıyız. Yaşamlarımızı iyileştirmek adına yapılacaklar var. Kendimizi sevmeliyiz. Eğer bunu başarabilirsek sevme sanatını başarmışız demektir. İşte o zaman, hem başkalarını sevebilir hem de onlara yararlı olabiliriz. Başkalarının kalbine yalnızca kendi kalbimizi açtığımızda ulaşabiliriz.

* Birçok deodorant denedim. Ancak her defasında alerji oldum. Güzel kokmak için ne yapmalıyım?
2 damla lavanta, 2 damla karanfil, 2 damla yasemin esansı, 10 ml. badem yağı ve 1 çay kaşığı pudrayı karıştırıp her gün temiz cildinize sürün.

* 33 yaşındayım ama göz kenarlarım çok kırıştı...
Göz kenarlarınıza üzüm çekirdeği yağı ile masaj yapın. Haftada üç gün bir çay kaşığı yaş maya ve süt karıştırıp göz kenarlarınıza sürün. 20 dakika bekletin.

* Cildim çok sert ve kuru...
5 gr. beyaz balmumu, 5 gr. lanolin, 15 gr. tatlı badem yağı, 2 gr. buğday özü yağı, 50 gr. gül suyu ve 5 damla gül esansını benmari usulü ısıtın. Karışımı cam şişeye koyup buzdolabında saklayın. Her gün cildinize sürün.

* Saçlarım çok cansız ne yapmalıyım?
50 gr. adaçayı, birer tutam lavanta ve kekiği bir litre suda ısıtıp süzün. Bu karışımla günde iki kez saç diplerinize masaj yapın.

* Saçlarım çok kuru ne yapmalıyım?
Bir yumurta sarısı, bir tatlı kaşığı elmasirkesi, bir tatlı kaşığı bal, bir tatlı kaşığı zeytinyağını karıştırıp saçlarınıza sürün veiki saat bekletin. Saça uygun şampuanlayıkayın. Bu karışımı haftada iki üç gün uygulamayaçalışın.

* Selülitim çok fazla...
Taze defne ve biberiyeyi cam kavanoza koyun. Üzerine çıkacak kadar susam yağı ve iki çorba kaşığı soya yağını karıştırın. İki hafta güneşte bekletin. Ardından karışımı süzüp içine 4 limon suyu sıkın. Vücudunuza masaj yaparak uygulayın. Bu karışım kan dolaşımını hızlandırır. Ayrıca düzenli spor yapmayı ihmal etmeyin. Meyve ve sebze tüketin. Her gün mutlaka bir dilim ananas yemelisiniz. Çünkü ananas metabolizmayı hızlandırır ve yağları yakar.




SUNA DUMANKAYA sabah

0 Comments: